Azarkan (DENK) spreekt op islamitisch evenement ‘alleen voor mannen’

05 februari 2017Leestijd: 1 minuut
Azarkan Foto: ANP

Farid Azarkan, nummer twee op de lijst van de beweging DENK, sprak op zaterdagavond op een evenement van het SWVIO (Samenwerkingsverband Van Islamitische Organisaties) in Gouda. Op het evenement mochten alleen mannen komen.

Blogger en journalist Carel Brendel  berichtte op Twitter over het evenement, waarbij vrouwen waren uitgesloten. Uit een Facebookbericht van SWVIO blijkt dat het evenement, genaamd Acceptatie, integratie of assimilatie? ‘uitsluitend toegankelijk voor mannen’ was.

‘Inspirerende bijeenkomst’

Azarkan, voormalige belangenbehartiger voor Marokkaanse Nederlanders, was de hoofdspreker van het evenement. Volgens het programma werkten kleine groepen van de aanwezige mannen ook aan oplossingen voor integratieproblemen in Nederland. Op Facebook schrijft Azarkan: ‘Vanavond een heel inspirerende bijeenkomst gehad.’

Door de aanwezigheid van Azarkan kwam DENK onder vuur te liggen. Begin januari richtte DENK de vrouwenbeweging DURF op. In een video, waarin Azarkan en politici Selçuk Öztürk en Tunahan Kuzu op de achtergrond schoonmaken, werd aangekondigd dat DENK ‘het heel belangrijk vindt dat zowel mannen als vrouwen betrokken zijn in de politiek’.

swvio