OM vervolgt treitervlogger Ilgun niet: ‘Al die bullshit was voor niks’

26 november 2016Leestijd: 2 minuten
Een opgetogen Ilgun vertelt dat hij is vrijgesproken - Foto: Screenshot YouTube

De Zaanse treitervlogger Ismail Ilgun wordt niet vervolgd vanwege bedreiging van het gemeenteraadslid Juliëtte Rot. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er onvoldoende juridisch bewijs voor.

Ilgun maakte hier melding van in een nieuwe vlog, en het OM bevestigde het later. ‘Ik ben vrijgesproken!!’ luidt de titel van zijn vlog. ‘Ik ben opgestaan met een heel leuk berichtje,’ zegt de Turks-Nederlandse vlogger.

Rot deed eerder aangifte van intimidatie en bedreiging. ‘Jullie weten nog wel dat Juliëtte Rot-gedoe, toch? Overal kwam in het nieuws dat ik haar bedreigde. Mensen kijken die video, mensen zien gewoon dat ik haar niet bedreig,’ zegt Ilgun enigszins gepikeerd in zijn nieuwe vlog. ‘Ze hebben niks op me toch?’ roept hij tegen zijn vriend op de achtergrond. ‘Afgedaan jullie zien het, al die bullshit was gewoon voor niks, snap je’.

‘Wij weten alles over jou’

Eerder liet Ilgun het raadslid weten dat hij haar ‘weet te vinden’. Toen Rot eerder een interview met RTV-Noord-Holland deed, kwam Ilgun uit het niets aanrijden in een Audi Q7. Hij stapte uit en kwam met draaiende vlogcamera op Rot af.

‘Voel je je geïntimideerd door ons,’ vroeg de treitervlogger, lachend voor zijn eigen camera. Een van zijn vrienden in de auto riep tegen Rot: ‘Jij woont hier niet, jij woont in het centrum. Wij weten dat, wij weten alles over jou’. Tijdens het interview bleef Rot relatief rustig, maar later gaf ze toe ‘van haar stuk’ gebracht te zijn.

Ilgun betichte Rot ervan de jongeren ‘negatief in de media te zetten’. Volgens het raadslid is dat niet haar verantwoordelijkheid, maar die van Ilgun. Terwijl de vlogger Rot confronteerde, stak een van zijn vrienden vanuit de auto zijn middelvingers op naar de camera van RTV. ‘Die jongens zeiden ook: “We weten je te vinden.” Dat is voor mij heel ingrijpend,’ aldus het raadslid.

Hangjongeren in Poelenburg

Ilgun kwam afgelopen zomer in opspraak door zijn filmpjes over de Zaanse wijk Poelenburg. De vlogger en zijn vrienden werden door heel Nederland bekend na een aantal van zijn hoodvlogs. De Poelenburger verdient geld met het online zetten van video’s die zijn opgenomen in de wijk, waar jongeren afgelopen zomer voor onrust en geweld zorgden.

Zelfs premier Mark Rutte voelde zich genoodzaakt te reageren: ‘Het is tuig van de richel,’ zei hij.

Het OM onderzoekt nog wel een aantal andere kwesties, waaronder een filmpje van de vlogger waarin er wordt gedreigd met een boksbeugel en stroomstootwapens.