nederland

‘No Surrender-baas Klaas Otto kreeg info van liefje bij Defensie’

19 oktober 2016

De Nationale Politie heeft maandag een medewerker van Defensie in de kraag gevat, die ervan wordt verdacht informatie te hebben doorgespeeld aan onder anderen Klaas Otto, de voormalige leider van motorclub No Surrender.

De vrouw werd aangehouden na maanden onderzoek door een politieteam dat zich al geruime tijd bezighoudt met de motorclub, schrijft De Telegraaf woensdag.

Otto biechtte lek zelf op

Het ‘gangsterliefje’ was werkzaam op een kazerne in het zuiden van het land, waar ook een arrestatieteam van de politie is gehuisvest. Ze is direct op non-actief gesteld. Volgens de krant wist Otto door de intieme relatie met de vrouw onder meer in welke burgerauto’s de leden van het arrestatieteam rijden. De voormalige No Surrender-baas zou het lek zelf hebben opgebiecht aan de politie en aan de krant.

De vrouw zou zo verliefd zijn geweest op Otto dat ze volgens hem ‘zijn naam op de meest intieme plekken van haar lichaam liet tatoeëren’. Ze zou hem vaak hebben ontvangen op een niet nader genoemde kazerne in Brabant. Otto kon onbekommerd gepantserde burgerauto’s bekijken bij de kazerne. Ook zou hij een selfie hebben gemaakt in een jack met het opschrift ‘Arrestatieteam’.

In april was er een grote veldslag tussen zo’n dertig leden van de Hells Angels en de Mongols. Gevolg van de confrontatie tussen de clubs is ongetwijfeld dat een verbod ook in Nederland in beeld komt, schreef Gerlof Leistra >
Gerlof Leistra

‘Centen verdiend met autohandel’

De onthulling is pikant. Otto werd in juli aangehouden als verdachte in een groot onderzoek van het Openbaar Ministerie. De belangrijkste beschuldigingen tegen de voormalige voorman van de omstreden motorbende zijn witwassen en afpersing. Bovendien wordt hij verdacht van betrokkenheid bij een granaataanslag en brand bij een ander motorclublid met wie hij in de clinch lag.

Volgens officier van justitie Greetje Bos zijn getuigen doodsbenauwd voor ‘beroepscrimineel’ Otto. Bos zei in oktober dat de politie moeite heeft om bewijs te verzamelen omdat niemand verklaringen durft af te leggen. Uit vrees voor een liquidatie of vlucht heeft Otto te maken gekregen met extra maatregelen. De beschuldigingen spreekt hij tegen. ‘Zijn centen heeft hij verdiend met autohandel,’ zegt zijn advocaat Louis de Leon over de verdachte inkomsten. De recherche deed dinsdagmorgen nog een inval in de bedrijfsloods van de vader van Otto in Bergen op Zoom. Zijn vader zou in elk geval niet aangehouden als verdachte, schreef BN De Stem.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.