Vrouw doet aangifte tegen rapper Boef: ‘Kat ontvoerd en gedood’

27 september 2016Leestijd: 2 minuten

De omstreden rapper Boef wordt beschuldigd van dierenmishandeling en het exploiteren van een wietplantage in een huis. Een vrouw uit Beverwijk heeft aangifte tegen hem en vrienden van hem gedaan.

Volgens de 37-jarige Lee Anne Maree heeft de rapper haar onder druk gezet om haar huis open te stellen voor een wietplantage, schrijft De Telegraaf.

Beloftes over geld

Soufiane Boussaadia, bekend als rapper Boef, en zijn vriend zouden na de eerste hennepoogst Gijs, de kat van Maree, hebben ontvoerd, ‘gegijzeld’, en mishandeld.

Het dier werd later teruggevonden langs de snelweg en overleed uiteindelijk. Maree heeft donderdag aangifte tegen hem gedaan. ‘Dat ze mijn huis gesloopt hebben om er een wiethok van te maken, me met de dood hebben bedreigd, prima. Maar ze hadden niet aan Gijs moeten komen,’ aldus de vrouw.

Ze zou Boef hebben leren kennen toen ze in een emotioneel zware periode zat. Hij toonde toen al interesse in de slaapkamer van haar huis, die volgens hem en zijn vriend French ideaal zou zijn als wietkwekerij. Maree, die volgens de krant ‘emotioneel vlak’ was en werd aangemoedigd door beloftes over geld, ging in het plan mee en gaf de twee haar sleutels.

Na de eerste oogst, in februari vorig jaar, werd het geld gedeeld maar kreeg de Beverwijkse niets omdat ze eerst ‘de investering moest terugverdienen’. Een aantal incidenten volgde, waarna kat Gijs uiteindelijk werd gekidnapt.

Uiteindelijk vindt ze hem terug in een asiel, waar hij zwaar vermagerd en met een gebroken bekken is binnen gebracht. Hij zou uit een rijdende auto zijn gegooid. Even later overlijdt de kat aan zijn verwondingen. Rapper Boef en zijn vriend French ontkennen er iets mee te maken te hebben.

‘Even mijn hoofd luchten’

Boef is op dit moment op vakantie in Marokko, nadat hij meerdere keren werd opgepakt door de politie, onder meer voor opruiing. ‘Ik moet even mijn hoofd luchten.’ Kort daarna vertrekt hij naar Paramaribo voor een optreden.

De problemen rond Boef begonnen met een video waarin hij volgers opriep om naar Tilburg te komen en daar te vechten tegen de rapper Para Soma en zijn entourage. De politie was en masse ter plaatse en wist de vechtpartij uiteindelijk te voorkomen en Boef in hechtenis te nemen.

Boef valt politie steevast aan

Zijn vlogs, waarin hij de politie veelvuldig schoffeert, vergaarden honderdduizenden views. Na zijn eerste arrestatie bedreigde hij ook de dochter van een agent. ‘Fuck jullie, ik heb alleen maar meer haat gekregen,’ was onder meer zijn boodschap aan de politie.

In januari moet Boef zich sowieso voor de rechter verantwoorden. Boef wordt verdacht van opruiing en belediging van agenten. Daar komt nu dus bij dat hij de afspraken met justitie niet is nagekomen. Ook wordt onderzocht of hij mogelijk onterecht een Wajong-uitkering ontving.

In een interview met de Volkskrant zegt de rapper overigens dat zijn arrestaties onterecht zijn. ‘Nederland zou ook trots op mij kunnen zijn,’ aldus Boef, die zichzelf ‘geen treitervlogger’ vindt.