nederland

Poppodia moeten niets meer hebben van Rapper Boef

16 september 2016

De omstreden Rapper Boef wordt na de commotie rond zijn persoon geconfronteerd met een aantal annuleringen van zijn optredens. Eerder werd een concert van hem in Tilburg afgelast, en nu zien ook organisatoren in Dordrecht en Eindhoven van zijn performances af.

Het Dordtse poppodium Bibelot meldt op zijn website dat de rapper, die daar zaterdag zou optreden, niet welkom is. De reden is dat hij zich na zijn vrijlating wegens opruiing opnieuw ‘beledigend en bedreigend’ heeft uitgelaten naar de politie. ‘Doorslaggevend is de veiligheid van onze gasten en medewerkers. Gezien de recente uitlatingen van Boef, achten wij de kans op een grimmige sfeer substantieel. Daar hebben wij geen zin in,’ aldus Bibelot-directeur David van Wijngaarden.

Vechtpartij werd verijdeld door politie

Na zijn vrijlating donderdag publiceerde hij gelijk weer een vlog, waarin hij de dochter van een agent bedreigt. ‘Fuck jullie, ik heb alleen maar meer haat gekregen,’ was onder meer zijn boodschap aan de politie.

De rapper zat de afgelopen dagen vast voor betrokkenheid bij een vechtpartij in Tilburg. Hij raakte slaags met de Tilburgse rapper Para Soma, en adverteerde voor de vechtpartij via zijn vlogs. Honderden fans kwamen opdagen voor het evenement, dat uiteindelijk ergens anders in Tilburg werd gehouden. De politie was en masse ter plaatse en wist de vechtpartij uiteindelijk te voorkomen en Boef in hechtenis te nemen.

Het Openbaar Ministerie ziet hem nog steeds als verdachte. Daarnaast onderzoekt de gemeente of Boef jarenlang onterecht een Wajong-uitkering heeft getrokken. De rapper verdient namelijk geld met zijn vlogjes en rijdt ook nog eens in een dure auto.

Ook andere poppodia hoeven hem niet

Naast Bibelot, heeft ook poppodium Dynamo in Eindhoven geen behoefte meer aan een optreden van de rapper: ‘Boef is nog altijd verdachte in een zaak van het OM. Daarnaast betreuren wij de wijze waarop ‘Boef’ zich de afgelopen dagen geuit heeft in de pers en op social media. Dit is niet het voorbeeld waar Dynamo voor staat en wij zullen hier dan ook geen podium voor bieden,’ aldus de concertzaal in een verklaring.

Het OM heeft de rapper vrijdag in Tilburg gehoord over de belediging van agenten die hij deze week via zijn vlogs uitte. Na het verhoor is hem een dagvaarding voor een zitting van de politierechter meegegeven. Ook kreeg hij enkele gedragsaanwijzingen. Volgens het OM hebben die te maken met zijn omgang met de politie en de manier waarop hij zijn boodschappen via sociale media verspreidt.

Boef zelf was donderdagavond te gast bij RTL Late Night. Andere aanwezigen waren bepaald niet onder de indruk van zijn uitlatingen. Onder meer nieuwslezer Rick Nieman, misdaadverslaggever John van den Heuvel, en minister Jeanine Hennis van Defensie haalden hard uit naar de rapper, die zich nauwelijks wist te verdedigen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.