nederland

Nederlanders: ‘Den Haag moet einde maken aan migrantenstroom’

30 juni 2016Leestijd: 1 minuut

Nederlanders hebben voor het derde kwartaal op rij aangegeven dat het een slecht idee is om meer migranten het land binnen te laten.  Meer dan de helft van de Nederlanders wil dat de overheid een einde brengt aan de migratiestroom.

Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat de migratiestroom al drie kwartalen een grote zorg is voor Nederlanders. Volgens 56 procent van de Nederlanders moeten er voorlopig geen nieuwe migranten bij komen.

Onrechtvaardig

Nederland, The Netherlands, Arnhem 07-06-2016 Vluchteling in zijn nieuwe huis. Mohammed, Syrische vluchteling, krijgt na een verblijf van acht maanden in de Koepel een woning in de wijk Geitenkamp van woningcorporatie Portaal. Samen met een medewerkster van Vluchtelingenwerk gaat hij de woning bekijken. Zijn vrouw en twee kleine kinderen komen hopelijk binnenkort via gezinshereniging naar Nederland. De woning bevalt hem goed. Foto: Bert SpiertzInrichtingskrediet voor vluchteling wordt gemeente te duur

De meerderheid van de Nederlanders vindt zelfs dat er nu al te veel vluchtelingen in het land zitten, en bijna twee derde denkt dat onder asielzoekers veel economische migranten zitten. Het SCP geeft naar aanleiding van het onderzoek, gepubliceerd in de ‘nationale gevoelsmeter’, het kwartaalbericht Burgerperspectieven, ook aan dat immigratie veruit voor de meeste maatschappelijke problemen zorgde in het tweede kwartaal van 2016.

‘Nederlanders vinden het onrechtvaardig als vluchtelingen geld en woningen krijgen, terwijl andere kwetsbare groepen niet geholpen worden,’ aldus het SCP. Nederlanders geven aan zich ook grote zorgen te maken over de gezondheids- en ouderenzorg.

De verantwoordelijkheid ligt volgens het Nederlandse volk bij de politiek: Den Haag maakt niet alleen de verkeerde keuzes, het kabinet komt vaak zijn beloftes niet na, volgens de Nederlanders.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.