Premium Lock De kolder van klimaatvluchtelingen

06 januari 2018Leestijd: 6 minuten
Vluchtelingen komen aan in Goes in Zeeland - foto: ANP

Migranten trekken naar Europa vanwege de opwarming van de aarde, stelden wetenschappers onlangs. Onzin. Ze komen hierheen omdat ze geld willen verdienen en omdat dit in hun thuisland niet kan. Zorg er dan ook voor dat immigranten de handen uit mouwen steken, daar heeft iedereen wat aan.

Als de opwarming van de aarde doorzet, zal Europa deze eeuw flink meer vluchtelingen moeten verwelkomen, voorspelden Amerikaanse onderzoekers in het gerenommeerde blad Science. Tot zo’n 660.000 per jaar, om precies te zijn.

In de visie van deze wetenschappers houdt de migratiestroom van de afgelopen jaren naar Europa rechtstreeks verband met het klimaat. Een conclusie die wel in meer wetenschappelijke artikelen is getrokken: in een studie in 2015 was de burgeroorlog in Syrië – en dus ook de vluchtelingenstroom – het gevolg van droogte door klimaatopwarming.

Straf voor het Westen

Klimaatvluchtelingen dus. Hoe slecht de wetenschap achter de artikelen ook is – avocadoconsumptie steeg de afgelopen jaren ook, kan de migratiestroom niet daaraan liggen? – het idee dat het klimaat verantwoordelijk is voor migratie, past goed in het straatje van voorstanders.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw