economie

IMF stelt beslissing over steun Oekraïne uit

19 maart 2017Leestijd: 1 minuut

KIEV (ANP/RTR) – Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een belangrijke beslissing over het verstrekken van financiële hulp aan Oekraïne uitgesteld in verband met een economische blokkade van rebellengebied aan de grens met Rusland. Dat lieten het IMF en de Oekraïense autoriteiten zondag weten.

Het gaat om een tussentijdse uitkering die onderdeel uitmaakt van het eerder toegezegde steunprogramma van in totaal 17,5 miljard dollar. Dat wordt in meerdere stappen toegekend en daarvoor moet Oekraïne telkens aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Eigenlijk zou er maandag al een knoop worden doorgehakt. Wanneer dit nu zal gebeuren is nog niet duidelijk. Het IMF wil eerst weten wat de economische gevolgen zijn van een recent besluit van de regering in Kiev om vrachtverkeer naar de onrustige regio’s een halt toe te roepen. De laatste tijd zijn de spanningen tussen de Oekraïense regering en de pro-Russische separatisten verder opgelopen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.