economie

Euro stijgt verder

09 februari 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De waarde van de euro is dinsdagmiddag opgelopen tot het hoogste peil sinds oktober vorig jaar. Beleggers schroeven hun verwachtingen ten aanzien van eventuele renteverhogingen in de VS steeds verder terug, waardoor de Europese munt weer aan populariteit wint.

De euro steeg in de middaghandel tot een voorlopig hoogtepunt van 1,1273 dollar. Daarmee werd de munt binnen 24 uur bijna 2 dollarcent meer waard. Eind vorig jaar zakte de Europese munt nog tot circa 1,09 dollar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.