Klimaatminister en D66-leider Jetten in debat met CDA-leider Bontenbal op EW Klimaattop

05 oktober 2023Leestijd: 2 minuten
Klimaatminister en D66-lijsttrekker Rob Jetten (links) & CDA-leider Henri Bontenbal. Foto's: Koen van Weel/Robin Utrecht/ANP.

Klimaatminister en D66-leider Rob Jetten en CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal gaan met elkaar in debat op de eerste Klimaattop van EW. Uitnodigingen aan andere lijsttrekkers staan nog uit. De Klimaattop wordt op 1 november gehouden in het AFAS Theater in Leusden. Motto van de bijeenkomst is ‘tijd voor klimaatoptimisme’, omdat het sombere klimaatnieuws te veel overheerst in de media.

Op de top lichten de vier grootste uitstoters plannen toe waarmee ze hun CO2-emissie sterk zullen verminderen. Ook spreken ze zich uit over welke steun ze verwachten van de politiek. Worden hun plannen gerealiseerd, dan heeft Nederland al meer dan de helft van zijn klimaatdoelstelling gehaald. Sprekers zijn onder anderen Audny van Helden, vicepresident van Shell, Jeroen Klumper van Tata Steel, Hedwig Sietsma van KLM en Marinus Tabak van RWE. Voormalig hoofd van de VN-klimaatorganisatie Yvo de Boer zal spreken via een videoboodschap.

Rob Jetten (1987) is sinds 10 januari 2022 minister voor Klimaat en Energie in het kabinet-Rutte IV. Eerder was hij sinds 23 maart 2017 Tweede Kamerlid voor D66 en van 9 oktober 2018 tot 18 maart 2021 fractievoorzitter. Dat was hij opnieuw van 25 mei tot 28 september 2021. Jetten is lijsttrekker van D66 voor de verkiezingen van 22 november.

Henri Bontenbal (1982) is sinds 18 januari 2022 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA en sinds 5 september 2023 fractievoorzitter. Eerder verving hij van 29 september 2021 tot 28 december 2021 het CDA-Kamerlid Harry van der Molen, die met ziekteverlof was, en daarvoor van 1 juni 2021 tot 15 september 2021 Pieter Omtzigt. Bontenbal is natuurkundige en lijsttrekker van het CDA voor de verkiezingen van 22 november.

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor deze eerste Klimaattop van EW. Hier kunt u kaarten bestellen. Op is op.

Meer weten over de eerste EW Klimaattop? Klik hier voor meer informatie