Premium Lock In deze gemeente werd het minst betaald voor een huis

01 maart 2023Leestijd: 2 minuten
Een huis in Oude Pekela kostte in 2022 gemiddeld 230.760 euro. Foto: Tobias Kleuver/ANP

In Bloemendaal werd in 2022 het meest betaald voor een bestaand koophuis, in Pekela het minst. Vorig jaar waren er voor het eerst drie gemeenten met een gemiddelde transactieprijs van meer dan 1 miljoen euro. In vier gemeenten lag de gemiddelde transactieprijs onder de 250.000 euro. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Ondanks alle angst voor dalende prijzen lag over heel 2022 de gemiddelde koopsom van een huis bijna 42.000 euro hoger dan een jaar eerder. De gemiddelde prijs van een bestaande koopwoning was vorig jaar 429.000 euro en dat was de hoogste gemiddelde prijs sinds het begin van de metingen van het Kadaster en CBS in 1995.

In 2022 nam de gemiddelde transactieprijs de eerste drie kwartalen toe, in het laatste kwartaal daalde deze iets ten opzichte van het derde kwartaal. Nagenoeg alle gemeenten registreerden in 2022 een hogere gemiddelde transactieprijs voor bestaande koopwoningen dan in 2021. De grootste stijging – ruim 36 procent – was in Zeewolde. Met ruim 10 procent is Zoeterwoude de grootste daler.

Wie een dure woning zoekt, maakt de meeste kans in Noord-Holland

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.