Premium Lock Geld verdienen na uw pensioen: hier heeft u recht op

28 juni 2018Leestijd: 3 minuten
Het is niet uitgesloten dat er vanaf 2024 een verdere verhoging van de AOW-gerechtigde leeftijd plaatsheeft. Foto: iStock

Senioren werken steeds vaker door na hun pensionering. Waarop hebben zij nog recht en wat moeten ze regelen met de baas?

Senioren zijn ijveriger dan ooit. In 2016 waren er 44.500 oudere werknemers die doorwerkten en wier salaris hoger was dan hun pensioen. Dat is zes keer zo veel als in 2005, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week bekendmaakte.

Grip op je Vermogen 2018

Het lijkt steeds beter te gaan met de Nederlandse economie, maar is dat wel zo? Hoe helpen we onze kinderen of ouders om goed te kunnen leven, zonder dat we zelf op de blaren moeten zitten? Het congres Grip op je Vermogen op 5 oktober 2018 biedt de antwoorden.

De totale groep werkende ouderen is veel groter; in het eerste kwartaal van dit jaar waren er 221.000 werknemers tussen de 65 en 75 jaar. Een groot deel van hen verdient dus minder dan dat zij aan pensioen ontvangen. Dat komt doordat de meeste gepensioneerden doorwerken in deeltijd: gemiddeld 18 uur per week. Hun inkomen is dus een extraatje.

Senioren die geen afscheid kunnen nemen van de baas, zijn overigens wel nog steeds in de minderheid. Gemiddeld stopten werknemers volgens de nieuwste cijfers van het CBS vorig jaar met 64 jaar en 10 maanden met werken.

Jan Modaal stopt het liefst met werken

Wie zijn de 65-plussers die van geen ophouden weten? Jan Modaal stopt het liefst met werken op het moment dat zijn AOW ingaat, nu met 66 jaar. Het zijn vooral werknemers met een laag of juist een zeer hoog inkomen die moeten of willen blijven werken.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw