Koopkracht Premium Corner

Hoe erg is het dat pensioenen niet stijgen?

20 januari 2018Leestijd: 7 minuten

Veel pensioenen worden al jaren niet verhoogd. Maar hoe erg is dat? De fiscus past steeds meer geld bij om gepensioneerden te compenseren. Onder de loep: de koopkracht van ouderen in vijf grafieken.

NIEUW!

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Om Henk Krol wordt vaak gelachen. Bijvoorbeeld als hij met veel aplomb een grafiek presenteert waaruit blijkt dat ouderen er bijna 40 procent op achteruit zijn gegaan ten opzichte van werkenden. Vervolgens komen er tal van experts tevoorschijn die beweren dat de grafiek niet klopt. De toehoorder blijft verdwaasd achter, want wie heeft er nou gelijk?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.