Overname Premium Corner

Wat wil KKR met margarine van Unilever?

18 december 2017Leestijd: 2 minuten

Unilever verkoopt zijn margarinedivisie voor ruim 6,8 miljard euro aan de Amerikaanse participatiemaatschappij KKR, zo werd vorige week vrijdag bekend. Wat voor organisatie zit er achter de overname van de producent van Blue Band, Becel en Zeeuws Meisje?

KKR is in 1976 opgericht door drie zakenbankiers van het inmiddels ter ziele gegane Bear Stearns. Daar werkten de destijds ervaren vijftiger Jerome Kohlberg, de ambitieuze dertiger Henry Kravis en zijn volle neef George Roberts samen aan de eerste grote leveraged buyouts – overnames die hoofdzakelijk worden gefinancierd door de geleende overnamesom als schuld op de balans te zetten van het bedrijf dat wordt overgenomen. Deze overnamestrategie maakt het mogelijk om met beperkte middelen een grote overnamesom op te hoesten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.