Top 5 vakantiebestemmingen voor superrijken

19 augustus 2016Leestijd: 2 minuten
rui

Inspiratie nodig voor een luxe vakantie? Elsevier vroeg VIP-reisbureau Van Helden naar de topbestemmingen voor de superrijken van dit moment.

5. Brazilië

2008-08-19 20:01:00 (FILES) General view of the Ipanema beach in Rio de Janeiro on August 19, 2008. The International Olympic Committee (IOC) will vote on the destiny of the 2016 Summer Olympic Games on October 2, 2009 in Copenhagen after a final round battle between Chicago, Madrid, Tokyo and Rio de Janeiro. AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDAOp vakantie gaan naar Brazilië terwijl de Olympische Spelen bezig zijn, is financieel gezien niet zo erg slim. Tijdens zo’n groot evenement gaan de prijzen in de toeristische sector doorgaans over de kop. Maar voor superrijken maakt dat natuurlijk niet uit. Wat is er mooier dan Nederlandse sporters goud zien winnen om aansluitend een rondreis te maken door het land?

4. Cuba
2015-09-18 19:43:34 TOPSHOTS Men fish at Havana's Malecon a day before Pope Francis' arrival in Cuba on September 18, 2015. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
Communistisch Cuba zien nu het nog kan. Het land van Fidel Castro en Ché Guevara zoekt steeds meer toenadering tot het Westen. Wie de door ezels getrokken Chevrolets Bel Air nog over de Malecon in Havana wil zien rijden, moet snel zijn. Het is dan wel van belang om uit het 5-sterrenresort in Varadero te komen en een rondreis over het eiland te maken. Luieren kan elders in de Cariben ook.

3. Hawaii

2016-08-05 20:07:32 epa05464402 A handout picture obtained by the US Geological Survey (USGS) on 08 August 2016 shows lava flow continuing to stream into the ocean on the south flank from Mount Kilauea eruption, Hawaii, USA, 05 August 2016. Authorities have confirmed current lava flow poses no threat for public. EPA/USGS / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLYAnders dan andere plekken vanwege de natuur, vulkanische activiteit en natuurlijk het aangename klimaat. Op Hawaii is het goed bijkomen na een road trip door Californië.

2. Japan-China

2016-01-20 11:10:11 epa05112459 Snow-covered peak of Mount Fuji is seen through Shinjuku skyscrapers in Tokyo, Japan, 20 January 2016. Japan's parliament enacted on 20 Janaury 2016 the 3.32 trillion yen (about 28.2 billion US dollars) extra budget for 2015 fiscal year to bolster Japanese economy after approved by the Upper House. EPA/KIMIMASA MAYAMAOnder rijken die al op veel plekken in de wereld zijn geweest, staan Japan en China hoog op het lijstje om ‘afgevinkt’ te worden. Een vakantie Asian style, een rondreis langs de hoogtepunten, is de favoriet.

1. Ibiza

2016-07-23 00:00:00 epa05437865 A handout photograph provided by Spanish National Police shows luxury cars that were seized during a police operation against an arm smuggling and extortion gang, in Ibiza, the Balearic Islands, Spain, 22 July 2016. A total of 9 suspects were arrested, including a policeman and a millionaire who led a weapon traffiking gang, in an operation started in 2012 that has been carried out in different residences in Ibiza and companies in Germany, Switzerland, Belgium, France and United Kingdom, where the illegal organization had created a business network that was used as tax haven and to carry out the weapons sale. EPA/NATIONAL POLICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALESGek genoeg blijft het door velen ontdekte Ibiza op één staan bij rijke Nederlanders. Van Helden: ‘Het aanbod in het luxesegment is er enorm. Je huurt op Ibiza echt luxe villa’s voor 40.000 euro per week, en een topjacht voor een ton.’

‘Er heerst de sfeer van zien en gezien worden. Het is de plek voor de beau monde, een beetje zoals vroeger de Côte d’Azur was. Stiekem vinden ook rijke Nederlanders het wel leuk om elkaar op vakantie tegen te komen. Je hebt een inner circle op Ibiza en die ziet elkaar met Kerst dan weer op Sint-Barth.’

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.