Robbert de Witt Premium Corner

Zal Amerika wennen aan nóg vier jaar Trump?

31 mei 2019

Als de economische wind in de rug aanhoudt, ligt Trump op koers om te worden herkozen. Zijn gedrag maakt herverkiezing iets moeilijker, maar ook daar wennen de Amerikanen aan, schrijft Robbert de Witt.

Voor Trump zijn de volgende presidentsverkiezingen, van november 2020, al begonnen. Terwijl hij aan de andere kant van de wereld een van de grootste internationale kwesties moet oplossen, kan hij het niet laten om zijn voornaamste uitdager te beledigen.

Robbert de Witt

Robbert de Witt (1978) is Buitenlandredacteur bij Elsevier Weekblad. Hij blogt wekelijks over mondiale ontwikkelingen en de gevolgen ervan voor Nederland en Europa.

In Tokio sprak hij met bondgenoot Shinzo Abe, premier van Japan. Het ging ook over het gevaar van atoommacht Noord-Korea. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un had voormalig vicepresident Joe Biden een ‘sukkel met een laag IQ’ genoemd. Het Noord-Koreaanse staatspersbureau Korean Central News Agency publiceerde een lange lijst met blunders van Biden.

Biden heeft veel kritiek op Pyongyang en op de wijze waarop Trump het probleem-Kim benadert. Nog belangrijker: Biden is – ondanks beschuldigingen van vrouwonvriendelijk gedrag – veruit de populairste tegenkandidaat van Trump. Dat betekent dat je aanvallen van Donald Trump kunt verwachten.
Zondag 26 mei tweette Trump dat Kim ‘vast en zeker heeft geglimlacht toen hij Biden een persoon met een laag IQ’ noemde.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.