Premium Lock Roelof Bouwman: De ellende die Mick Jagger (80) aanricht, zien we dagelijks om ons heen

24 juli 2023Leestijd: 3 minuten
Mick Jagger en zijn 36-jarige verloofde Melanie Hamrick. Foto: KENA BETANCUR / AFP

Stones-legende Mick Jagger viert deze week zijn tachtigste verjaardag. Legio (over)grootvaders zijn jaloers op zijn vitaliteit, maar falen hopeloos zodra ze Jagger proberen na te apen. ‘Dress and act your age’ is voor de meeste mannen op leeftijd veel verstandiger, schrijft Roelof Bouwman.

Wie in 1943 is geboren, deelt dat lot met tal van beroemdheden. Neem George Harrison, Bobby Fischer, Jim Morrison, Sam Shepard en Janis Joplin. Ook befaamde landgenoten als Piet Keizer, Ischa Meijer, Hans Dijkstal, Gert-Jan Dröge en Chriet Titulaer zagen in 1943 het levenslicht.

Voor alle genoemde personen geldt dat ze helaas niet meer onder ons zijn. Tachtig is nu eenmaal een gezegende leeftijd die lang niet iedereen haalt.

Wie daar wél in slaagt, leidt vaak een heel ander leven dan toen hij of zij nog jonger was. Xaviera Hollander (15 juni 1943) is geen callgirl meer, Erica Terpstra (26 mei 1943) breekt niet langer zwemrecords en Roel van Duijn (20 januari 1943) wordt al geruime tijd niet meer gezien met witte fietsen en kabouters.

Mick Jagger (26 juli 1943) is een belangrijke uitzondering op de regel. Hoewel hij deze week zijn tachtigste verjaardag viert, ondergingen zijn activiteiten sinds de jaren zestig geen cruciale wijzigingen. Nog altijd is hij de charismatische frontman van The Rolling Stones en verkeert hij met die band op concertpodia en in opnamestudio’s.

Muziek Mick Jagger is al decennia niet per se hip meer

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw