Premium Lock Pas op, u weet nooit wie ook luistert of kijkt

04 april 2022Leestijd: 4 minuten

Marieke ten Katen is zich er altijd van bewust dat mensen kunnen meeluisteren tijdens gevoelige gesprekken in het openbaar. Dat je in een café niet doorhebt dat anderen het gesprek volgen, is voor te stellen. Maar het lijkt dat mensen op sociale media ook geregeld vergeten dat hun uitingen voor iedereen zichtbaar zijn.

Wat is het toch heerlijk dat het met het verstrijken van de coronamaatregelen weer mogelijk is om je op elk gewenst tijdstip in de horeca te begeven. Buiten de deur pik je namelijk nog weleens wat op. Niet alleen een virusje hier en daar – deze column schrijf ik vanonder een kleedje op de bank – maar ook bijvoorbeeld informatie die best interessant kan zijn.

Precies een onderwerp waarover ik weleens schrijf

Abonnee worden?

Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Zo zat ik laatst voor een kop koffie in een restaurant, waar aan het tafeltje naast mij een boeiend gesprek gaande was. Een gesprek tussen, zo ontdekte ik later, een voormalig bestuurder van een ziekenhuis en een zorgmanager van weer een ander ziekenhuis. Het ging over de ‘ziekenhuiscultuur’, waar iedereen ‘heel vervelend’ is en ‘alles wordt tegengesproken’.

Goh, dacht ik, interessant. Precies een onderwerp waarover ik weleens schrijf en waarvoor ik een paar leuke verhaalideeën heb liggen. Nu is het niet mijn gewoonte om gesprekken af te luisteren, maar als je in een drukke horecagelegenheid in mijn oor gaat zitten tetteren over wat er misgaat in een ziekenhuis, ben ik best bereid mijn aandacht er een beetje bij te houden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw