Liesbeth Wytzes Premium Corner

Ter ere van Maarten: reis door mijn keuken

05 augustus 2020

In 1794 verscheen van de Franse auteur en militair Xavier de Maistre (1763-1852) een boekje getiteld Reis door mijn kamer. Hij had 42 dagen huisarrest na een duel dat zijn tegenstander niet overleefde en besloot de verveling te bestrijden door een boekje te maken met als hoofdpersoon zijn kamer, wat daarin gebeurde en de herinneringen die die kamer opriep.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.