cultuur

58.000 kijkers stemmen af op openingsavond FOX-kanaal

20 augustus 2013Leestijd: 1 minuut

De nieuwe Nederlandse televisiezender FOX, van de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, trok gisteren gemiddeld 58.000 kijkers. Het kanaal concentreert zich op sportprogramma’s, televisieseries en films.

Dit blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

The Walking Dead

Het best scoorde FOX, dat maandagavond om 18.00 zijn primeur beleefde op de Nederlandse televisie, met de Amerikaanse televisieserie The Walking Dead. Ruim 76.000 mensen bekeken de eerste aflevering van de zombie-serie.

De rubriek FOX Sport Centraal, dat maar liefst drie uitzendingen per avond heeft, was met bijna 45.000 belangstellenden het minst populair.

Voetbal International

Ook FOX Voetbal had het moeilijk: het programma, waarin Toine van Peperstraten en Jan van Halst de eredivisie-uitslagen van het weekend ervoor bespreken, bleef steken op 56.000 kijkers.

Het programma staat lijnrecht tegenover de populaire voetbaltalkshow Voetbal International. Dat programma verloor aan FOX de rechten om eredivisiefragmenten uit te zenden, maar wist desondanks 835.000 mensen aan zich te binden.

Eredivisie

De nieuw gelanceerde open zender van FOX maakt deel uit van Eredivisie Media en Marketing, een samenwerking tussen het internationale FOX van Murdoch, de KNVB, Endemol en alle eredivisieclubs.

Volgend jaar zendt FOX waarschijnlijk ook de samenvattingen van de Nederlandse eredivisiewedstrijden uit.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.