Lekker bladerboek vol Beatles-anekdotes

29 september 2015Leestijd: 1 minuut
''

‘The Beatles compleet’ biedt verhalen over de totstandkoming van alle nummers die The Beatles tussen 1962 en 1970 opnamen. Chronologisch gerangschikt per lp en per single.

‘Kun je mijn stem laten klinken als de dalai lama die van een bergtop zingt?’ vroeg John Lennon op 6 april 1966 bij de opname van het nummer Tomorrow Never Knows aan producer George Martin. Het is een van de vele anekdotes over de totstandkoming van alle nummers die The Beatles tussen 1962 en 1970 opnamen. Chronologisch gerangschikt per lp en per single.

Ondanks de omvang is The Beatles compleet minder uitvoerig dan eerdere boeken als The Complete Beatles Recording Sessions van Mark Lewisohn, waaruit de auteurs flink putten. Maar dankzij de frisse lay-out bladert het lekker door. En dan intussen luisteren hoe die achterstevoren afgespeelde gitaarsolo van Paul McCartney op Tomorrow Never Knows klinkt.

Elsevier nummer 40, 3 oktober 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.