cultuur

De leukste filmfestivals van 2013

28 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In Nederland zijn, ook na de uitreiking van de Oscars, dit jaar nog tal van leuke filmfestivals te bezoeken. Een overzicht.

Van 8 tot 17 april vindt voor de 29e keer het Imaginefilmfestival plaats. Te zien zijn ‘fantastische’ films, op de scheidslijn van werkelijkheid en fantasie. Waar: Amsterdam, filmmuseum EYE Kaarten kosten online 9,50, maar er zijn diverse kortingsmogelijkheden.

Van woensdag 8 tot en met vrijdag 17 mei wordt de 9e editie van het Latin American Film Festival (LAFF) georganiseerd in het Louis Hartlooper Complex Utrecht. Openingsfilm is dit jaar El Ultimo Elvis (The last Elvis) van de Argentijdse regisseur Armando Bo.

In september is het weer tijd voor Film by The Sea in Vlissingen. Van vrijdag 13 tot en met zondag 22 september worden tal van films vertoond. Het programma bekijkt u vanaf 1 september hier.

Bekendst is natuurlijk het Nederlands Film Festival Utrecht, met als hoogtepunt de uitreiking van de Gouden Kalveren, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen. Het festival heeft plaats van woensdag 25 september tot en met vrijdag 4 oktober 2013.

Het Leids Film Festival heeft dit jaar een nieuwe naam: Leiden International Film Festival, en duurt dit jaar niet 6 maar tien dagen: van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november 2013.

Het Noordelijk Film Festival organiseert, van woensdag 6 tot en met zondag 10 november 2013 in Leeuwarden haar 34e editie.

Hekkesluiter is de IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam. Daar kunnen bezoekers heen van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december 2013.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.