Necrologie Premium Corner

Frans Lopulalan (1953-2020): debuutroman werd Moluks monument

12 november 2020

In 1985 debuteerde de Molukse schrijver Frans Lopulalan op zijn 31ste bij uitgeverij In de Knipscheer met de auto­biografische roman Onder de sneeuw een Indisch graf. In kraakheldere taal vol hartverscheurende details beschrijft hij zijn jeugd in het kamp in Woerden en de rol van zijn ­dominante vader, een voormalige KNIL-militair die model staat voor alle Molukse vaders. Het boek werd een klassieker in de Indische literatuur. In 1994 volgde de bundel Dakloze herinneringen. Hoewel Lopulalan schriften vol schreef, bleef een grote roman daarna uit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner