carriere

Hoogopgeleide man vaker werkloos dan vrouw

12 juli 2013

Onder hoogopgeleide mannen van 25 tot 35 jaar is de werkloosheid sinds 2009 aanzienlijk gestegen. In 2012 had 6,2 procent van de hoogopgeleide mannen geen baan, tegen 3,6 procent van de hoogopgeleide vrouwen.

Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Verandering

In 2009 was de werkloosheid nog voor zowel mannen als vrouwen tussen 25 en 35 jaar ongeveer 3 procent.

Sindsdien is de werkloosheid onder hoogopgeleide mannen bijna verdubbeld vergeleken met de werkloosheid onder jonge vrouwen.

Opleiding

Bij mannen met een sociaal-wetenschappelijke studie is in de periode van 2009-2012 de werkloosheid het meest toegenomen. De werkloosheid in deze categorie nam met acht procent toe onder de mannen, terwijl de werkloosheid voor vrouwen met een sociaal-wetenschappelijke achtergrond juist licht is gedaald.

Voor vrouwen met een juridische achtergrond is de werkloosheid het meest gestegen. Ook daar is de werkloosheid bij mannen nog een procent hoger.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.