Premium Lock Afshin Ellian: Greta Thunberg, opkomen voor Hamas-terroristen helpt het klimaat niet

17 november 2023Leestijd: 4 minuten
Greta Thunberg (R) omhelst op klimaatmars pro-Palestijnse activist Sahar Shirzad. Foto: ANP ROBIN UTRECHT

Greta Thunberg gaf bij de klimaatmars in Amsterdam het podium aan een spreker die pleitte voor de vernietiging van Israël. Het illustreert hoe extreem-linkse, antiwesterse en anti-Joodse radicalen de strijd tegen opwarming van de aarde hebben gekaapt, schrijft Afshin Ellian.

Extreem-links is van tactiek veranderd. Extreem-linkse clubjes en figuren verhuizen van linkse partijen naar actiegroepen. De Zweedse klimaatactievoerder Greta Thunberg (20) bracht klimaatactivisten zondag op het Museumplein in verlegenheid, door het op te nemen voor de Palestijnse strijd zonder een nadrukkelijke veroordeling van Hamas. Een spreker die op hetzelfde podium stond als Greta Thunberg riep de anti-Joodse leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’.

Klimaatmarsen zijn niet meer nodig. De Europese overheden nemen al de noodzakelijke maatregelen. Dus zoekt Thunbergs manager een nieuw verdienmodel.

Een merkwaardige ontwikkeling. Ook actiegroep Extinction Rebellion (XR) schaart zich uitdrukkelijk achter de Palestijnse strijd in Gaza. Het gaat hier niet langer om het opkomen voor de burgerbevolking. Want dan moet XR de terreurgroep Hamas uitdrukkelijk veroordelen wegens misdaden tegen de menselijkheid bij de pogrom van 7 oktober. Bovendien gebruikt Hamas de Gazanen als menselijk schild in een verschrikkelijke oorlog tegen Israël.

Neomarxisten lijken een nieuwe strategie te hanteren

Eenzelfde ontwikkeling zagen we bij BIJ1. Deze partij is niet langer bezig met het slavernijverleden en discriminatie, maar met de Palestijnse zaak. De maskers vallen af. Over de rug van Palestijnen en Israëliërs wil BIJ1 vooruitgang boeken. Deze lieden in deze partij zijn immoreel. Het zijn voornamelijk neomarxisten.

De neomarxistische activisten lijken een nieuwe strategie te hanteren. Vroeger demonstreerden ze met hun eigen vlag: die van de Internationale Socialisten. Deze beweging werd door bijna iedereen gezien als extreem-links. Nu infiltreren ze de actiegroepen die strijden voor het behoud van leven op aarde. Kennelijk zijn de klimaatgroepen al overgenomen door extreem-links.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw