Victor Pak Premium Corner

En nu doorzetten met westerse steun voor Oekraïne

14 september 2022Leestijd: 3 minuten

Met een groots tegenoffensief wist Oekraïne het Russische leger te verslaan in de regio Charkov. Het lijdt geen twijfel meer dat Oekraïne met westerse steun Rusland kan verslaan, schrijft Victor Pak.

In Europese hoofdsteden gonsde het de afgelopen weken: moet Oekraïne niet een keer naar de onderhandelingstafel en maar wat grondgebied inleveren aan de Russen, want waarom leveren wij al die wapens, is dit wel onze oorlog? Laffe woorden, van bange politici die vreesden voor de toorn van de kiezer nu inflatie en torenhoge energieprijzen pijn doen in de portemonnee.

Feitelijk is het Russische leger totaal vernederd

Een zinderend tegenoffensief van Oekraïne legt de angsthazen het zwijgen op. Het Russische leger is de afgelopen week in de bestuursregio Charkov weggevaagd. In een week tijd werd ten minste 6.000 vierkante kilometer territorium heroverd. Het is te danken aan westerse inlichtingen en wapens, en Oekraïense strijdlust.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.