Rob Savelberg Premium Corner

De troep van de Greta-fans

26 mei 2021Leestijd: 2 minuten

Correspondent Rob Savelberg ergert zich net als veel Berlijners aan de rotzooi die millennials achterlaten op straat en in parken.

Terwijl de Groenen al jaren in het Berlijnse gemeentebestuur zitten en volgens recente peilingen na de afzwaaiende kanselier Angela Merkel zelfs de volgende regeringsleider kunnen leveren, gaat het met het milieubewustzijn van de jongere generatie rap bergafwaarts.

Hoewel er vanwege de pandemie amper toeristen zijn, worden de bergen afval in de hoofdstedelijke parken steeds hoger. Een wandeling door het beroemde Mauerpark is een hindernisbaan geworden met bergen bierflessen, wegwerpbarbecues en voedselverpakkingen.

Lees ook dit commentaar: Neem eigen zooi mee naar huis

Idealistische Fridays for Future-generatie

Het gedrag van de zorgeloze millennials verbaast, want de goed geschoolde jeugd behoort tot de generatie van de idealistische Fridays for Future-generatie, die van schoolbestuur en ouders ongestraft mochten spijbelen om Greta Thunberg te volgen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner