buitenland

‘Terrorist Verviers had vals Nederlands paspoort’

19 januari 2015Leestijd: 1 minuut

Een van de twee gedode vermoedelijke jihadisten in het Belgische Verviers had een vals Nederland paspoort bij zich.

Zo meldde de Vlaamse omroep VRT maandag. Afgelopen zaterdag meldde de omroep nog dat de jihadist een Nederlander was, maar dat werd al snel tegengesproken door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in Nederland.

Inval

Afgelopen donderdag voerde de Belgische politie in meerdere plaatsten een grote antiterreuractie uit. In Verviers, vlakbij Luik, kwamen bij de inval twee verdachten om het leven. Een derde raakte gewond en werd meegenomen voor verhoor.

De twee gedode terroristen verbleven in Verviers op een schuiladres, maar woonden in Brussel, aldus de omroep. Daar zijn zondag huiszoekingen verricht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.