buitenland

Honderden migranten bestormen Spaanse enclave voor toegang EU

17 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Een groep van zo’n tweehonderdvijftig Afrikaanse migranten heeft maandag de Spaanse enclave Melilla aan de kust van Marokko bestormd. Zo’n honderdvijftig van hen slaagden er daadwerkelijk in de enclave binnen te komen.

Eenmaal op Spaanse bodem zongen ze overwinningsliederen. Het was een van de grootse bestormingen in maanden, zeggen de Spaanse autoriteiten.

Hekwerk

Spanje heeft twee enclaves in Marokko: Ceuta en Melilla. De gebieden zijn met hekken omringd, maar toch lukt het migranten geregeld om dat hekwerk te trotseren of te omzeilen – soms komen de migranten ook zwemmend aan land.

Als zij op Spaans territorium zijn aangekomen, hopen zij vaak te reizen naar andere EU-lidstaten om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Ruim anderhalve week geleden verdronken zeker veertien migranten die Ceuta al zwemmend probeerden binnen te dringen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.