buitenland

Grote legeractie in Sinaïwoestijn tegen moslimterroristen

28 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Het Egyptische leger heeft vrijdag een grote actie gehouden in het noordelijke deel van de Sinaïwoestijn. Het zou hutten van vermoedelijke moslimterroristen met de grond gelijk hebben gemaakt ten zuiden van de plaatsen Rafah en Al-Arish.

Een onbekend aantal terrorismeverdachten is gearresteerd. Ooggetuigen zouden spreken van een ‘slachting’.

Vernietigen

De nieuwe Egyptische premier Ibrahim Mahlab, die naar verluidt legerchef Abdel Fattah Al-Sisi aanhoudt als defensieminister, kondigde dinsdag al aan dat hij ‘terrorisme in alle hoeken van het land’ wilde ‘vernietigen’.

Donderdag maakte interim-president Adly Mansour legerchef Al-Sisi baas van een belangrijke militaire raad, meldt persbureau AP.

Toeristen

Nederland en Duitsland halen deze dagen toeristen uit badplaatsen Sharm-el-Sheikh op vanwege de toegenomen terroristische dreiging. Naar verwachting komen vannacht de eerste Nederlanders vervroegd terug van hun vakanties.

Eerder deze maand werd het toeristen al ontraden om naar de Sinaï af te reizen. Voor vakantieoorden, waaronder grote toeristenhotels, was het advies om extra waakzaamheid in acht te nemen.

Sinds de val van voormalig president Mohammed Morsi zijn er in de Sinaï veel aanslagen gepleegd op onder meer grensposten en overheidsgebouwen. Gewapende moslimterroristen gijzelen en overvallen er geregeld mensen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.