buitenland

Amerikaanse justitie wil doodstraf voor ‘Boston bomber’

30 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Dzjochar Tsarnajev moet de doodstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden aan het plegen van de bloedige bomaanslag tijdens de marathon van de Amerikaanse stad Boston in april vorig jaar.

Dat zal de eis zijn van de aanklagers in de zaak, meldt de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder donderdag.

Klopjacht

Dzjochar en zijn broer Tamerlan Tsarnajev, afkomstig uit de noordelijke Kaukasus pleegden op 15 april vorig jaar een dubbele bomaanslag tijdens de marathon in Boston. Daarbij kwamen drie toeschouwers om het leven en raakten tientallen burgers gewond.

Na een urenlange klopjacht wisten agenten Dzjochar te arresteren. Tamerlan kwam om het leven bij een vuurgevecht met de politie.

Onschuldig

Tsarnajev heeft verklaard dat hij onschuldig is aan de aanklacht. Wanneer de rechtszaak tegen hem begint, is nog onbekend.

Minister Holder is persoonlijk tegen de doodstraf, maar hij wil de aanklagers in de zaak niet in de weg zitten. Zij hadden hem toestemming gevraagd om op de hoogst mogelijke straf in te zetten, die zij nu dus hebben gekregen.

Volg Tom Reijner op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.