buitenland

Zeker 91 doden door gigantische tornado in Oklahoma

21 mei 2013Leestijd: 1 minuut

Zeker 91 mensen onder wie 20 kinderen, zijn om het leven gekomen toen een tornado maandag door een voorstad van het Amerikaanse Oklahoma City trok. Honderden huizen en zeker twee scholen liggen grotendeels in puin.

De tornado was ruim drie kilometer breed. Zeker 145 mensen raakten gewond. Het ziekenhuis in de voorstad Moore liep volgens ABC News flinke schade op en evacueerde alle patiënten naar andere ziekenhuizen.

Getroffen scholen

Ook op de wegen veroorzaakte de storm een chaos. De hulpdiensten hadden moeite Moore te bereiken, omdat veel mensen op de snelweg vastzaten in hun auto’s.

In een van de getroffen scholen kwamen volgens CNN zeker zeven leerlingen om het leven. Toen de tornado de voorstad trof, bevonden zich in de school minstens 75 leerlingen en docenten. Het is onduidelijk hoeveel mensen nog onder het puin liggen.

Vliegverbod

Volgens CNN geldt boven de school een tijdelijk vliegverbod. Reddingswerkers vreesden door het geluid van luchtverkeer de overlevenden onder het puin niet te horen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.