Eén verdachte Boston overleden, tweede voortvluchtig

19 april 2013Leestijd: 1 minuut

De politie in Watertown is nog steeds bezig met een grote zoekactie naar een van de verdachten van de aanslagen in Boston. Een verdachte is in het ziekenhuis overleden.

Dat heeft de politie in Watertown bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Burgers wordt geadviseerd binnen te blijven met de deuren op slot. De verdachte is waarschijnlijk gewapend.

Voortvluchtig

De klopjacht in en rond Watertown is al enkele uren aan de gang. In de nacht van donderdag op vrijdag had een schietpartij plaats bij de prestigieuze Massachusetts Institute of Technology in Cambridge. Daarbij kwam een politieagent om het leven.

De verdachten sloegen op de vlucht en hebben een auto gestolen. De politie wist een van de verdachte te arresteren. Hij is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. De verdachte had een aantal schotwonden en mogelijk wonden door een explosie.

De tweede verdachte is voortvluchtig. De politie waarschuwt inwoners van Watertown voor de verdachte, hij is gewapend en zeer gevaarlijk.

Beelden

Donderdag gaf de FBI foto’s vrij van de mannen die verdacht worden van de aanslagen tijdens de Boston Marathon maandag. De mannen waren te zien op beelden van een beveiligingscamera.

De verdachten zijn broers van 19 en 26 jaar en zijn immigranten uit de regio Tsjetsjenië. De 26-jarige broer is vrijdag gedood in Watertown. De negentienjarige, Dzjokar Tsjarnajev, is nog voortvluchtig. Volgens bronnen van nieuwszender NBC hebben de broers militaire ervaring.