‘Verdachte aanslag Boston opgepakt na klopjacht’

19 april 2013Leestijd: 1 minuut

De politie zou een van de twee verdachten van de aanslag in Boston hebben gearresteerd. De arrestatie volgde na een schietpartij in de plaats Watertown, waarbij een agent om het leven kwam.

Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder The Boston Globe vrijdag op basis van een ingewijde. Het bericht is nog niet bevestigd.

Explosies

De tweede verdachte is nog op vrije voeten. Op de campus van Massachusetts Institute of Technology in Cambridge is donderdagavond (lokale tijd) een agent doodgeschoten. Deze schietpartij zou verband hebben met de arrestatie van de Boston-verdachte.

Getuigen hoorden explosies en schoten in Watertown, in de buurt van de campus. Een grote politiemacht was op zoek naar de daders. De situatie in Cambridge en Watertown zou zeer chaotisch zijn.

Aanslagen

Een verdachte zou een auto hebben gestolen waarna een wilde achtervolging plaatshad. De politie wil niet bevestigen of er een link is tussen de situatie in Watertown en de Boston Marathon.

Inwoners van Watertown wordt geadviseerd binnen te blijven en deuren niet te openen als het niet duidelijk is wie ervoor staat.

Donderdagavond gaf de FBI beelden vrij van twee mannen die worden verdacht van het plegen van de aanslagen tijdens de Boston Marathon maandag. Daarbij vielen drie doden en bijna 180 gewonden.