FBI: dit zijn de daders van de aanslag op de Boston Marathon

18 april 2013Leestijd: 2 minuten

De FBI heeft videobeelden en foto’s vrijgegeven van de twee verdachten van de aanslag op de marathon in Boston. De Amerikaanse federale politie beschouwt de verdachten als ‘gewapend en extreem gevaarlijk’.

De politie roept met de publicatie de hulp in van het publiek om de twee verdachten te vinden.

Bewakingsbeelden

Woensdag was al duidelijk dat de politie beelden had van een mogelijke dader. Het is niet bekend waarom de beelden niet meteen zijn vrijgegeven. Mediaberichtgeving woensdag over een arrestatie werd van officiële zijde tegengesproken.

De mensen die de aanslagen onderzoeken, gebruiken onder meer bewakingscamera’s maar ook particuliere video’s en foto’s. Een beeld van de twee verdachte mannen is de eerste aanwijzing dat de aanslagen het werk kunnen zijn van meerdere daders. Over de identiteit van de twee is niets bekendgemaakt.

Herdenkingsdienst

Donderdag bezocht president Barack Obama Boston. Hij woonde onder meer een dienst bij voor de slachtoffers. De oecumenische dienst werd gehouden in de rooms-katholieke kathedraal van Boston.

Obama was met zijn vrouw Michelle naar de hoofdstad van de staat Massachusetts gereisd. Hij zei dat de daders zullen worden opgespoord en voor de rechter gebracht. ‘We zullen hen vinden. We zullen hen verantwoording laten afleggen.’

Slachtoffers

Door de aanslag zijn twee vrouwen en een jongetje van 8 jaar omgekomen. Bijna 180 mensen raakten gewond. Van de gewonden liggen er nog 49 in het ziekenhuis. Tien van hen zijn er slecht aan toe.