buitenland

Kenia trekt melding over bom in vliegtuig naar Parijs weer in

20 december 2015Leestijd: 1 minuut

De Keniase luchtvaartautoriteiten hebben de berichtgeving over een gevonden bom in een vliegtuig dat op weg was naar Parijs weer ingetrokken. Het Franse persbureau AFP meldt dat het niet om een echte bom gaat.

Ook luchtvaartmaatschappij Air France ontkent dat het verdachte pakketje een echte bom is. ‘Alle informatie die we tot nu toe hebben, wijst erop dat dit voorwerp niet in staat was geweest om een ontploffing te veroorzaken,’ zei topman Frederic Gagey op een persconferentie.

De Boeing 777 moest een noodlanding maken in Kenia, omdat er een verdacht pakketje is gevonden op het toilet van het toestel. Dat melden Keniase luchtvaartautoriteiten.

Het object is op veilige afstand van het vliegtuig gebracht en de passagiers worden momenteel ondervraagd in Kenia. Daarbij zijn er twee verdachte personen aangemerkt.

Evacuatie

De 459 passagiers en veertien crewleden werden eerder geëvacueerd na een noodlanding op het Keniase vliegveld Mombassa. Inmiddels zijn de reizigers en het personeel met een ander vliegtuig op weg naar Parijs. De vlucht AF4463 zou eigenlijk om zes uur vanochtend aankomen in de Franse hoofdstad, tot er een verdacht pakketje werd aangetroffen op het toilet.

De afgelopen maand kreeg Air France vaker bommeldingen. Zo vertrok een vlucht van Parijs naar Venezuela later vanwege een melding, maar dit bleek om vals alarm te gaan.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.