Thalysheld ontsnapte aan schietpartij op school in Oregon

03 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
'EPA'

De 22-jarige Alek Skarlatos die in augustus een moslimterrorist in de Thalys van Amsterdam naar Parijs tegen wist te houden, had wederom oog in oog kunnen staan met een schutter. Maar door toeval was hij niet aanwezig op zijn school waar donderdag een bloedbad werd aangericht.

‘Ik had daar eigenlijk moeten zijn,’ zei Skarlatos vrijdag in de Amerikaanse tv-show van Ellen DeGeneres. Maar omdat hij meedoet aan een dansshow op de Amerikaanse televisie, had hij donderdag zijn colleges aan zich voorbij laten gaan.

Ontsnapt

De man die afgelopen augustus samen met anderen een terrorist tegenhield in de Thalys naar Parijs, ontsnapte zo voor de tweede keer in korte tijd aan een schietpartij.

Deze keer was hij er niet bij om de schutter tegen te houden. Op donderdag liep de 26-jarige student Chris Harper Mercer de campus van Umpqua Community College binnen en richtte er een bloedbad aan. Hij schoot negen personen dood waarna hij zelf door de politie werd doodgeschoten.

Krankzinnig

Op een vraag van DeGeneres of Skarlatos de schutter had tegengehouden als hij wel op zijn school was geweest, zei hij: ‘Ik zou het in ieder geval hebben geprobeerd.

Ik bedoel, het is gewoon absoluut krankzinnig om in een situatie als deze te zijn, vooral in mijn stad, Roseburg. Dit is echt een hele kleine gemeenschap en dat er dan zoiets gebeurt is echt heel zeldzaam en ongehoord’.