buitenland

Vorig jaar 1,2 miljoen asielaanvragen in EU

16 maart 2017Leestijd: 1 minuut

LUXEMBURG (ANP) – Ruim 1,2 miljoen mensen hebben vorig jaar asiel aangevraagd in de Europese Unie. Dat is iets minder dan de meer dan 1,25 miljoen van 2015, maar bijna het dubbele van 2014. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Syriërs, Afghanen en Irakezen waren goed voor meer dan de helft van de aanvragen. Duitsland kreeg 60 procent van alle asielaanvragen te verwerken, gevolgd door Italië, Frankrijk en Griekenland.

Nederland telde vorig jaar 19.285 asielaanvragen, 55 procent minder dan in 2015. In dat jaar vroegen ruim 43.000 mensen asiel aan. Ons land was vorig jaar goed voor 1,6 procent van de aanvragen in de EU.

In de 28 lidstaten waren eind 2016 nog meer dan een miljoen asielaanvragen in behandeling.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.