buitenland

Rode Kruis waarschuwt voor hongersnood

22 maart 2017Leestijd: 1 minuut

GENVE (ANP) – In Jemen en Somalië dreigt op korte termijn een grote hongersnood te ontstaan. Het Internationale Rode Kruis waarschuwde woensdag dat de situatie nijpend dreigt te worden indien geen hulp wordt verstrekt.

Beide landen worden geplaagd door geweld en droogte. Het Rode Kruis pleitte voor financiële donaties om het gebrek aan voedsel te kunnen compenseren. Binnen drie tot vier maanden dreigt de situatie rampzalig te worden indien niet wordt ingegrepen.

In een verklaring die in het hoofdkwartier in Genève werd uitgegeven, staat dat in Jemen, Somalië, Zuid-Soedan en het noordoosten van Nigeria momenteel hongersnood dreigt voor maar liefst 20 miljoen mensen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.