buitenland

Jongens veroordeeld voor aanslag sikhtempel

21 maart 2017Leestijd: 1 minuut

ESSEN (ANP/DPA) – Drie jongens van zeventien jaar zijn dinsdag door de rechtbank in Essen in Duitsland tot gevangenisstraffen van zes tot zeven jaar veroordeeld voor een bomaanslag op een sikhtempel in april vorig jaar. Door de aanslag raakten drie mensen gewond en werd voor 135.000 euro schade aangericht.

De drie hadden ,,intensieve contacten in de salafistische scene” en pleegden hun aanslag uit haat tegen andere religies, stelden de rechters vast. Zij waren in de loop van jaren gaandeweg geradicaliseerd, maar directe contacten met de terreurgroep Islamitische Staat waren niet bewezen.

Twee jongens die de zelf in elkaar gezette bom voor een deur van de tempel ontstaken kregen zeven jaar en zes jaar en negen maanden in een jeugdgevangenis opgelegd wegens poging tot moord en toebrengen van zwaar letsel. De derde verdachte die aan de voorbereiding had meegewerkt kreeg zes jaar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.