buitenland

Italiaanse premier Renzi afgetreden

07 december 2016Leestijd: 1 minuut

ROME (ANP/RTR) – De Italiaanse premier Matteo Renzi is woensdagavond drie dagen na het referendum over herzieningen van de grondwet afgetreden. Dat is door het presidentieel paleis in Rome meegedeeld.

De Italiaanse president Sergio Mattarella heeft het terugtreden van zijn minister-president onder voorbehoud geaccepteerd. Dat voorbehoud heeft formeel te maken met het afhandelen van de lopende zaken door Renzi zolang de president met de betrokken politieke partijen over de situatie praat. Die gesprekken beginnen donderdag en duren enkele dagen.

De Italianen wezen de grondwetsherzieningen af. Renzi had vooraf al gezegd dat hij in dat geval zou aftreden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.