buitenland

Evacuatie jihadisten en burgers uit Aleppo

15 december 2016Leestijd: 1 minuut

ALEPPO (ANP/RTR) – De evacuatie van duizenden jihadisten, rebellen en burgers is donderdag in het oosten van de Syrische stad Aleppo begonnen. Russische militairen en mensen van het Rode Kruis begeleiden de uittocht.

Gewonden zijn het eerst aan de beurt volgens waarnemers van onder meer het Rode Kruis. De Syrische autoriteiten maakten bekend dat de eerste duizend mensen zijn geëvacueerd en dat het om gewonden, vrouwen en kinderen gaat. Bijna twintig ziekenauto’s en ruim twintig bussen hebben de laatste enclave van de jihadisten in Aleppo verlaten. Russische media toonden een lange rij groene bussen.

Het konvooi is in westelijke richting gereden, door de stad die in handen is van de regering van president Assad. Al na 6 kilometer is het gebied van opstandelingen bereikt en 15 kilometer verderop ligt de eindbestemming, de provincie Idlib. Die is voor het grootste deel in handen van jihadisten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.