buitenland

Terreuraanslag in Frankrijk voorkomen

21 november 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Met de arrestatie van zeven personen afgelopen weekeinde hebben de Franse autoriteiten een terreuraanslag weten te verijdelen. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve maandagochtend bekendgemaakt.

Vier aanhoudingen vonden plaats in Straatsburg, twee in Marseille en een in een ander land, aldus de bewindsman. De verdachten zijn van Franse, Marokkaanse en Afghaanse komaf en variëren in leeftijd van 29 tot 37 jaar. Cazeneuve sprak van een voorbeeldige operatie door speciale eenheden in de nacht van zaterdag op zondag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.