buitenland

Klimaatconferentie roept op tot solidariteit

17 november 2016Leestijd: 1 minuut

MARRAKESH (ANP) – Landen die worden getroffen door de gevolgen van de opwarming van de aarde moeten door de rest van de wereld worden geholpen. Die boodschap van solidariteit hadden de bijna tweehonderd deelnemende landen aan de klimaatconferentie in het Marokkaanse Marrakesh donderdag in een verklaring.

De verklaring werd donderdag met applaus ontvangen. Doel is de armoede te beëindigen, de voorziening van levensmiddelen te waarborgen en de landbouw aan de gevolgen van de klimaatverandering aan te passen. ,,Ons klimaat verandert zich alarmerender en met ongekende snelheid en wij hebben de plicht daarop te reageren”, aldus de verklaring.

De klimaatconferentie heeft vrijdag de laatste dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.