buitenland

Oostenrijk: grens dicht in komende maanden

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

SKOPJE (ANP) – Het aantal vluchtelingen dat naar Oostenrijk komt, bereikt de komende maanden zijn maximum. Het land zal migranten dan niet meer doorlaten bij de grens. Dat zei de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken Sebastian Kurz vrijdag tijdens een bezoek aan de Macedonische hoofdstad Skopje.

Macedonië moet dan klaar zijn de stroom van migranten aan de zuidelijke grens met Griekenland ,,volledig te stoppen”. Kurz waarschuwde dat Wenen in de komende maanden bij de eigen grens hetzelfde zal doen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.