buitenland

Cocaïnelab op de Vesuvius

17 februari 2016Leestijd: 1 minuut

NAPELS (ANP) – Op de flanken van de vulkaan Vesuvius heeft de Italiaanse politie woensdag een drugslab gevonden. Daar werd cocaïne klaargemaakt voor de markt. Twee Italiaanse maffiosi en drie Colombiaanse handlangers werden op heterdaad betrapt en opgepakt.

De Italiaanse drugsbestrijding heeft dat gemeld. De actie gebeurde in het plaatsje San Giuseppe Vesuviano, ongeveer 20 kilometer ten oosten van Napels. Volgens de politie gebruikt de maffia een nieuwe manier van werken. Meestal gebeurt het bewerken in Zuid-Amerika en komt de cocaïne ‘gebruiksklaar’ aan in Europa.

In het lab vonden de agenten 7 kilo cocaïnepasta en 20 liter vloeibare cocaïne. Dat zou ongeveer 3 miljoen euro hebben opgeleverd, aldus de politie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.