Terreur

IS claimt aanslag op twee vrouwen in Marseille

02 oktober 2017Leestijd: 1 minuut

Islamitische Staat (IS) eist de verantwoordelijkheid op voor de aanslag in Marseille. Daarbij kwamen twee vrouwen om het leven.

‘Persdienst’ Amaq, de spreekbuis van IS, meldt dat de dader ‘een IS-soldaat’ was.

Een mes uit zijn mouw

De dader zou ‘Allahu akbar’ (God is groot) hebben geroepen, terwijl hij voorbijgangers aanviel. Een getuige vertelde dat ze zag hoe de man een mes uit zijn mouw haalde. Daarmee sneed hij de keel van een van de slachtoffers door. Het andere slachtoffer stak hij in haar maag. De vrouwen zijn 17 en 20 jaar oud.

Vervolgens arriveerden militairen bij het treinstation Marseille Saint-Charles. Zij wisten de vermeende terrorist uit te schakelen. De politie riep mensen na de steekpartij op om het station te vermijden. Het treinverkeer werd stilgelegd. De dader, een man tussen de 25 en 30 jaar, zou een bekende zijn van de politie. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb vond het nog te vroeg om te bevestigen dat het om een terroristische daad ging.

In Elsevier Weekblad: dit kunt u zelf doen bij een aanslag >

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.