Terreur

Man roept ‘Allahu akbar’ en steekt twee mensen dood bij station Marseille

01 oktober 2017Leestijd: 1 minuut

Zeker een persoon is zondag doodgestoken door een man bij een treinstation in Marseille. Militairen schoten de aanvaller daarop dood.

De dader zou ‘Allahu akbar’ (Allah is groot) hebben geroepen terwijl hij met een mes instak op voorbijgangers, meldt de Franse zender BFM TV.

Twee mensen gedood

Bij de steekpartij kwamen volgens bronnen twee mensen om het leven, volgens de Franse zender gaat het om twee vrouwen. Een andere politiebron sprak over één dodelijk slachtoffer. Een tweede persoon zou ernstig gewond zijn geraakt.

De politie riep mensen op uit de buurt te blijven van Marseille Saint-Charles, het hoofdstation in de Zuid-Franse stad. Minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) liet via Twitter weten direct af te reizen naar het treinstation.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.