Hamburg

G20-top: flinke straf voor Nederlandse relschopper Peike S.

28 augustus 2017Leestijd: 1 minuut

De Duitse rechter heeft geen genade voor de Nederlander Peike S., die zich misdroeg tijdens de G20-top in de Duitse stad Hamburg, begin juli. S. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en zeven maanden.

Volgens de rechter in Hamburg heeft de 21-jarige relschopper uit Amsterdam zich schuldig gemaakt aan het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, verzet tegen zijn arrestatie en ernstige landvredebreuk.

Welcome to Hell

De rechter rekende hem die vergrijpen zwaarder aan dan de officier van justitie. Die had één jaar en negen maanden geëist. S. werd volgens de site van nieuwszender NDR verweten dat hij op 6 juli na afloop van de demonstratie Welcome to Hell twee flessen had gegooid naar de politie. Ook verzette hij zich tegen zijn arrestatie.

S., die aankondigde in hoger beroep te gaan, is niet de enige Nederlander die moet voorkomen vanwege de ongeregeldheden rond de G20-top. Ook Ramon L. (33) uit Nijmegen wordt beschuldigd van het gooien van stenen en flessen naar de politie.

Nog niet duidelijk is wanneer hij voor de rechter staat. ‘Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem is nog niet afgesloten. Het Openbaar Ministerie van Hamburg heeft nog geen aanklacht bij de rechtbank ingediend,’ zei een woordvoerder van de Hamburgse justitie eerder deze maand.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.