Migratie Premium Corner

Activisten onder vuur: zijn zij een taxi-service voor migranten?

04 juli 2017

Vanaf Malta pikken activisten Afrikanen op voor de kust van Libië om ze te redden van de verdrinkingsdood. Maar hun ogenschijnlijke idealisme ligt onder vuur omdat ze het probleem slechts zouden vergroten.

In de haven van het Maltese plaatsje Senglea staat geen zuchtje wind. Een straathond ligt opgerold onder een struik, terwijl verderop twee toeristen liggen te bruinen op het dak van hun luxejacht. Maar bij de Phoenix, het 40 meter lange reddingsschip van stichting Migrant Offshore Aid Station (MOAS), zoemt het van bedrijvigheid. Geen tijd te verliezen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.